-->

Yabancı İncelemesi

yabancıaaaa

YABANCI-ALBER CAMUS

Yabancı incelemesi ile karşınızdayız

kitabın  bir nevi özetini yazdım     !!!!!(Spoiler içerir)
kitabın ilk bölümü tamamen ana karakterimiz olan mersaultun nasıl bir insan olduğunu anlatıyor. Ben ilk bölümün sonuna kadar çok sıkıla sıkıla okudum  çünkü açıkçası  mersaultun annesinin ölümüne dahi hiç üzülmediğini , hayatında hiç bir şeyi umursamadığını  anlatmakla geçmiş .ilk bölümün sonunda da bir arkadaşının  düşmanları olan araplardan birini yanlışlıkla vuruyor ve hapse giriyor . Hala hayatında  hiç bir şey umurunda olmayan mersault , yargılanıyor  ve    idama mahkum ediliyor . 
hakimin idama mahkum etme sebebi ise annesini huzur evine  göndermesi ve ardından öldüğünde  onu gömmek için huzur evine gittiğinde umursamaz tavırları olması ve huzurevi   çalışanlarının da mersaultun  umursamaz tavırlarını görmesinden dolayı hakime  olanları anlatıyorlar .Üstüne üstlük  mersault annesinin ölümü sonrası  kız arkadaşına  evlenme teklifi etmesi  gün yüzüne  çıkıyor .(aslında evlenme teklifini kız arkadaşı ona etti  yine umursamaz olan mersaultun yanıtı ise   eger istiyorsan evlenebiliriz oldu  ) ve hakim  böyle bir hayırsız evladın ölmesi gerektiğini düşünüp idam kararını veriyor . Kitapta sadece son  idam edilme kısmından zevk aldım  . 100 sayfa olduğu için   elime aldığım gibi  bitirdim. Yabancı, beklentilerimi karşılamadı . belki de  kitapla ilgili bu kadar güzel yorumu görmeseydim beklentiye girmezdim ve  albert camusun yazdığı yabancıyı beğenebilirdim.
Açıkçası çok güzel yorumlar olduğu için almıştım kitabı fakat ben beğenmedim belki de bana hitap etmemiştir .  okuyan   varsa   kitabın  neyini beğendiklerini  yorum olarak yazabilirse çok mutlu olurum 

Yabancı  sayfa sayısı : 120
 yabancı Libereji  Puanı : 5/10

Eğer siz okuduysanız ve okumak istiyorsanız  sizin de yorumunuzu görmek isterim
 aşağıya   yorum  yazabilirsiniz .
Diğer roman türleri incelemelerimiz için tıklayın 

 

4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

Yorum Gönder

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri