-->

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri Kitap İncelemesi

bir psikiyatristin anıları en sıra dışı vakalar
 BİR PSİKİYATRİSTİN GİZLİ DEFTERİ

En Sıra Dışı Vakalar 

Merhabalar , bu hafta Bir Psikiyatristin Gizli Defteri  kitap incelemesi ile karşınızdayız. Kitapla alakalı spoilersız - kısa ve öz bir inceleme yapacağım. 

Kitap Psikiyatrist Garry Small'ın   30 yıllık doktorluk kariyerinde   karşılaştığı  15   enteresan hastanın tanı ve tedavi sürecini   kaleme almasıyla oluşmuş .kitap kronolojik sırayla   Garry Small'ın  mesleki olarak gelişimini ve olaylara bakış açısının değişimini de gözler önüne seriyor Garry Small  eşi Gigi Vorgan ı da kitap kapağında  jest olsun diye (galiba)  yer vermiş. Garry Small  kitapta yer alan bütün karakterlerin gizliliğini korumak amacıyla isimlerini değiştirmiş fakat tüm  hastalar gerçek.  

Kitapta yer yer  latince hastalık isimleri , ilaç isimleri vb.  tıbbi terimler geçiyor  . Okurken ara sıra  bilmediğiniz kelimeleri internetten bakmanız gerekebilir. Ama  Garry  Small    çok fazla tıbbi terim kullanmayarak okuyucu sıkmaktan kurtulmuş.

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri Yorumum

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri'ni okurken   o kadar sıra dışı   vakalar var ki   aklınız şaşıyor ayrıca bu kadar garip  hastalıkların tedavisinin bazen ne kadar basit olduğunu görmek gerçekten ilginç  . Ben  kitabı çok beğendim Kitap genel olarak  okuyucunun ilgisini sürekli  çekmeye başarmış. Bu yüzden  kitap çok akıcı ilerliyor . Bölümlerin de 20 sayfalık olması okunabilirliği artırmış. Psikolojiye ilgi duyanlara  ve Tıp okuyanlara mutlaka okumasını öneririm. Hem eğleniyorsunuz hem de  bir psikiyatristin gözünden  hastaları analiz ediyorsunuz.  Hastaların problemlerini dinlerken kitap  sizi de düşündürüyor  ve  Garry Smalla birlikte hastaları  ipuçlarından tanıya gidiyoruz. Kitabı okurken sürekli merakınız kabarıyor  çünkü hastalıklar gerçekten çok ender rastlanılabilecek hastalar  .

Psikolojiye ve insan sağlığına  merak duyanların  kitabı  gerçekten çok beğeneceklerini  düşünüyorum . herkese iyi okumalar 

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri Bölümleri

1-Seksi Bakış
2-Kafa Üstü Duran Çıplak Kız
3-Elimi Tut Lütfen
4-Bayılan Kız Öğrenciler
5-Bebek Aşkı
6-Sessizliğin Tedavisi
7-Küçülen Penis
8-Delicesine Endişeli
9-Gözleri Tamamen Kapalı
10-Beyin Sisi
11-Rüyalardaki Düğün
12-Işıklar Sönerken
13-Bitimsiz Alışveriş
14-Aile Bağları
15-Sahtekar Psikiyatrist

 

Bizi Twitterdan Takip Etmek İçin Tıklayınız.
Diğer Sağlık-Tıp alanında Kitap İncelemelerimiz İçin Tıklayınız.


Bir Psikiyatristin Gizli Defteri Sayfa Sayısı :336





4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

Yorum Gönder

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri