-->

Spartacus Dizi İncelemesi

 

Spartacus dizi incelemesi

SPARTACUS

Merhaba arkadaşlar, bugün yeni bir dizi önerisi ile karşınızdayım. Vikings tarzı   tarihi savaş  dizilerini sevenlerin çok seveceği dizi olan Spartacus incelemeye  haydi başlayalım !

Spartacus Dizi Yorumu 

Daha önce  izlediğim ve çok beğendiğim Vikings dizisinin benzeri  dizi ararken karşıma çıkan Spartacus dizisini gerçekten çok beğendim. Özellikle ilk sezon  müthiş akıcı, müthiş zevkli bir diziydi. 2. ve 3.  sezonlarda kısmen  sıradanlaşmaya  başlasa da  4. sezonla birlikle  dizi   kendini toparlıyor.  Tarihi  ve savaş içerikli  dizi sevenlere Spartacus'u izlemesini öneririm.

Spartacus dizisine tek eleştirim,   fazlasıyla cinsellik içermesi. Tabi belki de o dönemi tüm yönleriyle izleyiciye yansıtmak için böyle yapmış olabilirler. ben  birkaç bölüm izledikten sonra  bırakmak istedim.   Böylesine efsane isim  Spartacus'un hayatını anlatırken bu kadar fazla cinselliğe girmeye gerek var mıydı ? cevabı diziyi izleyenlere bırakıyorum. 

Spartacus  Dizi İncelemesi

 Kölelerin  arenada dövüşmek için eğitilmesiyle  Gladyatör ünvanını kazanıyorlar.. Roma halkını eğlendirmek  amacıyla  düzenlenen şenliklerde bu gladyatörler  arenada  ölümüne dövüşüyorlar. 

Kahramanımız , Spartacus  trakyalı bir askerdir. Roma , komutanı Glaber  bir savaş için trakyalılardan yardım istiyor. Trakyalılar da savaşta yer alıyorlar. Fakat Glaber, Trakyalılara  söz verdiği  kişilere değil de başka bir millete saldırmaya karar veriyor.   Trakyalı  Spartacus ise bu duruma  tepki gösteriyor ve bir anda ortalık karışıyor. Spartacus ve arkadaşları  isyan edip ordudan ayrılıyorlar. 

Glaber, bu isyanı başlatan Spartacus'e en ağır dersi vermek istiyor. Spartacus'un karısı Sura'yı   ve Spartacus'u yakalatıyor. Spartacus'u infaz etmek için Capua arenasında 5 kişiye karşı  karşıya bırakıyor. Spartacus,  hepsini öldürüp arenadan sağ çıkıyor. Aslında arenadan canlı cıkan köle azat edilir fakat Glaber, Spartacus'ü  köle olarak  Batiatus ailesine , karısı Sura'yı ise  köle olarak bilinmeyen  bir yere  satıyor.

Dizi  bu şekilde başlıyor ve olaylar  gelişiyor.



spartacuss


Gladyatörlerin, hayali arenada herkesi öldürüp özgürlüğüne kavuşmak. Her ne kadar  herkesin hayali özgürlük olsa da birçoğu maalasef ölüyor. Arenada  zaferlere koşanları da  sahipleri kolay kolay bırakmıyor. 

Spartacus, çok sevdiği karısı Sura ile tekrar  birlikte olmak için  Gladyatör olarak  elinden gelen her şeyi yapıyor . bu yolculuğu hiç kolay olmuyor. 

İlk sezonda Spartacus'ü  Andy Whitfield canlandırıyor. Fakat  Andy Whitfield 2011 yılında kansere yakalıyor ve hastalığa yenik düşüyor. Andy Whitfield'in  Spartacusu canlandırmasını unutamıyacağım. 

Rahat uyu Andy WHİTFİELD 

Andy Whitfield yerine Liam McIntyre geçiyor.2-3-4.sezonlarda Liam McIntyre Spartacus'u canlandırıyor. Açıkcası Andy'in yerine bir an da Liam'ın Spartacus'ü oynaması garip oluyor. Fakat zamanla Liam, gerçekten iyi  bir performans gösteriyor.


Bu dünyadan hür bir adam olarak ayrılmaktan daha büyük bir zafer yoktur ! Spartacus 


spartacus arena

Spartacus Sezon Sayısı : 4               

Spartacus Bölüm Sayısı : 39 

Spartacus Ortalama Bölüm Süresi1 Saat  

Spartacus İmdb : 8,5


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Spoilerr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dizi hakkında  sonraki sezonlar ile ilgili  bir spoiler vericem .  Hiç spoiler yemek istemeyenler   okumayabilir.


Spartacus ilerleyen zamanlarda  gladyatörleri örgütleyip özgürlük isyanı başlatıyor. Başlangıcta bir avuc kadar olan isyancılar bir çığ gibi büyüyüp Roma impartaorluğuna kafa tutuyor. 






4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

Yorum Gönder

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri