-->

Atomik Alışkanlıklar Kitap İncelemesi

 



Atomik Alışkanlıklar Kitap  İncelemesi 

Herkese merhabalaar! Okulların açılmasına yakın böyle bir kitap okumaya karar verdim ve iyi ki böyle bir karar vermişim. Zira biz öğrencilerin ya da her daim öğrenci kalmayı arzu edenlerin en büyük sıkıntısı alışkanlıklarımız. Bu sıkıntı  kimi zaman kitap okuma gibi bir alışkanlığı kazanamamak kimi zaman da  sosyal medyada aşırı vakit harcama gibi bir kötü alışkanlığı bırakamamak. Sevgili yazarımız James Clear bu sıkıntılarımıza ilaç olmak adına böyle bir kitap yazmış. Eh, bize de okuduktan sonra teşekkür etmek düşer. Bu arada evet,  hissediyorum şimdiden bazılarınız okuma listenize ekledi bile bu kitabı! Çok doğru bir hamle yaptınız. Gelin bu kitabı okuma listesine ekleyen arkadaşlarımızın sayısını arttıralım.
Kitabın kapağında da okuduğumuz üzere küçük değişkenlikler  büyük sonuçlara gebe. Bu cümle şu an biraz havada kaldı değil mi? O halde gelin biraz bu cümlenin derinine inelim. Mesela hayatına yeni bir alışkanlık kazandırmak istiyorsun o anki yeni bir kararın heyecanı ile  günde 50 sayfa kitap okuma kararı aldın. Ve inanır mısın ilk gün bu hedefi gerçekleştirdin bile! Ama sonraki günlerde bırak 50 sayfa okumayı kitabın kapağını açmadın bile... Büyük bir değişiklik yaptın ama sadece planda kaldı bu değişiklik. Bu yüzden bir alışkanlık edinirken en başta yapmamız gereken küçük değişiklikler yapmak hayat rutininde yani küçük alışkanlıklar edinmek. Mesela  günde 50 sayfa değil de günde 5 sayfa okuma kararı almak gibi. Günde 5 sayfa okumaya başlayan biri zaten yerinde durmaz bu sayıyı önce 10'a sonra 20'ye daha sonra 30'a çıkartır gider. Bakın, gördünüz mü? Küçük bir değişiklik büyük bir sonucu doğurdu. Maalesef çoğumuz bu küçük değişikliklerle tatmin olmuyor. Ama artık olalım olur muu?
Kitabı okurken yanımda mutlaka not aldığım bir defter bulundu çünkü bazı cümleler ve düşünceler okuyup geçilmelik değil de üstüne düşünüp hayatına geçirmen gereken cümleler.
Tabii ki de koskoca kitapta değindiği tek nokta küçük değişiklikler, büyük sonuçlar değil! Mesela yazarımız hedef belirlemede amacınız o anlık değişiklikler değil de kişiliğinizle ilgili değişiklikler yapın diyor. Yani hedef kilo vermek değil de artık daha sağlıklı beslenen ve hareketli birine dönüşeceğim olmalı. Kilo vermek geçici bir hedef ama sağlıklı birine dönüşmek uzun soluklu bir hedef. Hatta çevrenizde de görmüşsünüzdür kilo vermek isteyen biri ve bunu başarmış ama ana hedefi kilo vermek olduğu için hedefe ulaştıktan bir süre  sonra maalesef verdiği kilonun iki katını almış. Ama o bireyin hedefi sağlıklı beslenen birine dönüşmek olsaydı böyle bir hazin sonla karşı karşıya kalmak durumunda  olmayacaktı.Kısacası odak noktamız belli bir sonuca ulaşmak değil de belli bir türden insan olmak olmalıdır.
Kitabın diğer bölümlerinde bir alışkanlık edinip onu nasıl daha iyi duruma getiririz ya da kötü bir alışkanlıktan nasıl vazgeçebiliriz gibi durumlar için 4 madde sıralamış. Ben iyi alışkanlıklar ve onların sürekliliği için olan 4 maddeyi sizle paylaşıyorum zaten kötü alışkanlıklar tam tersi.
1) Nasıl görünür kılabilirim?
2)Nasıl çekici kılabilirim?
3) Nasıl kolaylaştırabilirim?
4) Nasıl tatmin edici kılabilirim?
İşte bu paylaştığım maddeler kitap boyunca detaylı bir şekilde açıklanıyor. Kitapta en beğendiğim şeylerden biri de anlatılan konu için elle tutulur bir somut örnek vermesi. Kafanızda adamın anlattıkları daha kalıcı ve gerçekçi oluyor bu sayede.
Kitabın dilinden bahsedecek olursam da ben acaba sıkılır mıyım diye korkmuştum ama  hem dili hem de yazarın üslubu çok güzeldi. Deyim yerinde ise su gibi aktı gitti kitap.
Benim yorumum bu kadardı. Umarım sizler için faydalı bir inceleme olmuştur. 
Vakit ayırıp okuduğunuz için çokça teşekkür, bolca çiçeeek! 



DİĞER KİTAP İNCELEMELERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ.

4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

6 yorum

  1. Yorumlarını özlemişim... Bu kitabı kesinlikle okumalıyım, listeme ekliyorum.~ Emeğine sağlık, önerin için teşekkürler! <3<3<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakınımda olsan kitabı sana getirirdim! 🌼 Güzel yorumun için ben teşekkür ederim...🥺

      Sil
  2. Ne kadar güzel bir yorum senin gibi❤️ bende bu kitabı hemeeen gidip listeme ekliyorum ve en kısa zamanda alıp okuyorum!💐❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım senin için çok çok verimli bir kitap oluuuur 🌺 Ve güzel iltifatların için ayrıca çok teşekkür ederim... 🧡

      Sil
  3. Benim hareket etme anlayışım "odadan odaya geçmek" 😂. Belki bu kitapla biraz bakış açım değişir, güzel yorumun için çoook teşekkürler 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun, bak küçük hareket büyük sonuçlar doğuruyor unutma 🥳🧡 Asıl ben teşekkür ederiiiiiiiiiim!

      Sil

Yorum Gönder

Yorum Formunun altında ''Beni bilgilendir.'' kutucuğunu işaretlerseniz yanıtlarımız size bildirilecektir.
Her türlü sorun ve bilgi amaçlı yaptığınız yoruma cevabımızın sizin e-mailinize gelmesini istiyorsanız “Mail ile Abone Ol” bölümünü aktif etmelisiniz.
En kısa sürede yorumunuza cevap verilecektir.

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri