-->

Genç Bir Doktorun Anıları İncelemesi

 

Genç Bir Doktorun Anıları İncelemesi

GENÇ BİR DOKTORUN ANILARI 

Merhabalar , bu karantina günlerinde  bir  oturuşta soluksuz okuyacağınız Genç Bir Doktorun Anıları İncelemesi ile karşınızdayım. Spoiler  vermeden inceleyeceğim.

Hakkımda sayfasına bakanlar bilir  , ben Tıp Fakültesinde okuyorum . Kitap araştırması yaparken   karşıma çıkan bu kitabı hem tıp okuduğum için hem de bu kadar övüldüğü için okumaya karar verdim.  İyi ki de okumuşum . Ben aslında roman okurken sıkılabilen bir kişiyim fakat  150 sayfa olan Genç Bir Doktorun Anıları 'nı okurken  hiç sıkılmadım . İlk 90 sayfayı hiç ara vermeden okudum  ve devamı ise çok daha güzeldi i hızlıca okudum. Dediğim gibi  kitap adeta akıyor . 

Şimdi birazda   yazar ve kitaptan bahsedeyim

Mihail Bulgakov   Ukrayna da doğmuş , bir Rus yazar. Mihail  Afanasyeviç Bulgakov  Tıp fakültesi mezunu. Aslında bu kitap yarı-otobiyografisi niteliğinde. Kitapta yaşadıklarını  hikayeleştirmiş . Mihail 3-4 sene doktorluk yaptıktan sonra doktorluğun kendisine uygun olmadığına karar verip doktorluk mesleğinden istifa etmiş. Hayatını yazarlıktan kazanmıştır. 

Genç Bir Doktorun Anıları İçeriği

 Bazı kitapların giriş bölümü olan  ilk 20-30 sayfası hatta daha fazlası  kitabın en sıkıcı  bölümüdür fakat devamında kitap sizi  bağlar . Genç Bir Doktorun Anıları  kitabında böyle bir şey yok direk olayın içinde kendinizi  buluyorsunuz .  O yüzden kitap okuma alışkanlığı kazanmak isteyenler bu kitabı okumasında fayda var .

Kitap 9  bölümden oluşmakta.

Genç Bir Doktorun Anıları  yeni mezun olmuş bir doktorun  ücra bir kasabaya atanmasıyla  yaşadığı  olayları anlatmakta. Atandığı kasabadaki hastanede ondan daha üst düzeyde bir Doktor olmadığı için  tüm sorumluluk    onun üzerinde . Bu sorumlulukla genç doktorumuzun mücadelesini öyle güzel işlenmiş ki ben hayran kaldım. Kitapta arada sırada Latince Tıp terimleri geçmekte  eğer  bilmiyorsanız Google'dan anlamlarına bakmanız gerekecek.

Hasta-doktor ilişkilerini  , halkın  doktora karşı güvensizliğini , Doktorluk mesleğinin zorluklarını vb.  konuları güzelce işlemiş .
Benim en sevdiğim kısım morfin bölümüydü  .hiç spoiler vermek istemiyorum  gerçekten müthişti 

Günümüzde hat safhaya ulaşmış Doktor şiddeti neden olduğu konusunda  iyi fikirler elde edebilirsiniz . Kitapta doktorluk mesleğinin zorluklarını göreceksiniz. Mesela örnek olarak  günde 100 hastadan fazla hasta bakmak mecburiyetinde kalan ana karakterimizin yaşadıklarını hala günümüzde  binlerce doktor yaşamakta eğer biraz olsun doktorları anlamak istiyorsanız  bu kitabı okuyabilirsiniz.

Ben   özellikle Tıp fakültesinde olan , Tıp okumak isteyenler ve   genel olarak tüm sağlıkçılara mutlaka okumasını öneriyorum . Bunların dışında kalanlara ise  hem keyifli vakit geçirmek   hem de bilgilenmek için  Genç Bir Doktorun Anıları okumanızı önerebilirim

Spoilersız Genç Bir Doktorun Anıları İncelemesinin sonuna geldik  kitabı okuduysanız veya  okumak istiyorsanız   her türlü görüşlerinizi  yorum olarak bekliyorum . 
ayrıca incelememe 10 üzerinden kaç puan  verdiğinizi belirtebilirsiniz. 

Bizi Twitter'dan takip etmek isterseniz  tıklayınız.
Diğer Tıp-Sağlık incelemeleri için tıklayınız .

Teşekkürler
Kitaptan bir güzel bir alıntı ile bitiriyorum.
''Fakat okumak, okumak ve daha çok okumak gerek...''

Genç Bir Doktorun Anıları Sayfa Sayısı : 157


4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

Yorum Gönder

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri