-->

İnsanın Anlam Arayışı Kitap İncelemesi

 

İnsanın anlam arayışı victor e frankl

İnsanın Anlam Arayışı-Viktor E.Frankl

Merhaba, bugün  İnsanın Anlam Arayışı  kitabını inceleyeceğim. İncelememize yorum yapmayı unutmayın . haydi başlayalım.

 Avusturalyalı Psikiyatrist Viktor E. Frankl'ın kaleme aldığı kitap ,  II.Dünya savaşı yıllarında toplama kampındaki anılarını ve kendisinin kurmuş olduğu Logoterapi  ile ilgili bilgiler içeriyor. Kitapda Victor'un Logoterapiyi keşfetmesine yol açan deneyimleri anlatıyor. İnsanın Anlam Arayışı edebi bir eser olduğu kadar hem psikolojik hem de felsefik bir kitap. Birçok yerde bestseller  listesine girip 15 milyondan fazla  satan bu kitabı herkese öneriyorum. İkigai de bir çok referans verilen kitap olduğunu da belirtmek isterim .Victor E. Frankl eseriyle bizi,  hayatı ve yaşadıklarımızı sorgulamaya, kapıldığımız uyuşukluktan ve umutsuzluktan sıyrılmaya davet ediyor

İnsanın Anlam Arayışı Yorumum

İnsanın Anlam Arayışı ,   kitabını hiç sıkılmadan   okudum. Kitap  müthiş bir felsefe aktarsa da  ilk bölümde  Victor'un auschwitz toplama kampı anılarını içeriyor. Okurken Zaman zaman duygusal anlar  yaşadığım oldu. Ben herkese bu kitabı okumasını öneririm. Gerçekten beni çok etkiledi.

İnsanın Anlam Arayışı İçeriği-

Viktor  kendisi Psikiyatrist olduğu için toplama kampında  psikatrik analizler yapıyor. Kendisinin kız kardeşi hariç bütün ailesi  toplama kampında katledilmesine rağmen nasıl hayata sıkı sıkıya bağlı kalabildiğini anlatıyor. Kitap  166 sayfa ve ilk 111 sayfası Toplama Kampını anlatıyor. Sonraki bölüm ise Logoterapi ile ilgili basit bilgiler vermekte. Toplama kamplarının nasıl bir  insanlığa yakışmayacak vahşet icerdiğini gerçek  hayat hikayesiyle okuyabilirsiniz.

Kitapda dikkatimi çeken ve beni rahatsız eden bir  şey  vardı. Toplama Kampında perişan , kendini bırakmış, hasta , bir deri bir kemik kalmış    ve fiziksel olarak iş yapamayacak duruma gelen kişilere toplama kampında ''Müslüman'' deniliyormuş.  Müslüman denilen kişiler  katledilmek üzere gaz odalarına yollanıyormuş.   Müslümanlığın böyle   tanımlanması benim hiç hoşuma gitmedi  . Kitapda birkaç yerde geçiyordu . Neyse siz buna takılmayın kitapdan faydalanmaya bakın.
Kamp yaşamında Victor'un en çok özlediği şey sevgiymiş. Ayrıca  toplama kampından  sağ kurtulanlara  en can sıkıcı olan etkinin tutukluluk hallerinin ne zaman biteceğini bilmememelerini  söylemişler . 
 İnsanın anlam arayışı özeti

İnsanın Anlam Arayışı kitaptan Alıntılar


''Yaşamak için neden'i olan  kişi, hemen her nasıl'a dayanabilir.''

Nietzsche

 Krematoryum odalarının girişinde insanlar  korkmasın diye almanca ''Banyo''  yazıyormuş.
Her şey bir yana, kemiklerimiz hala yerli yerindeydi.

Bizi Twitterdan Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Diğer Felsefe Kitap  incelemelerimiz için Tıklayınız.

Diğer Psikoloji kitap incelemelerimiz için Tıklayınız.

 İnsanın Anlam Arayışı Sayfa Sayısı : 166



4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

Yorum Gönder

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri