-->

Uğultulu Tepeler Kitap İncelemesi

Uğultulu Tepeler

 Uğultulu Tepeler Kitap İncelemesi

Merhaba bugün Uğultulu Tepeler incelemesiyle karşınızdayım. Uğultulu Tepeler, Emily Bronte'nin yazmış olduğu tek romandır ve 405 sayfadır. Emily Bronte Uğultulu Tepeleri Ellis Bell takma adı ile yayımlamıştır ancak yazarımız öldükten sonra kardeşi, Emily'nin gerçek ismi ile eserin ikinci baskısının yayımlanmasını sağlamıştır.


Uğultulu Tepeler Catherine Earnshaw ve babasının daha küçücük bir çocukken şehir dışında bulup eve getirdiği Heatcliff arasındaki aşkı konu almaktadır.


Uğultulu Tepeler Hakkındaki Düşüncelerim

Okurken o zamanın kabarık elbiselerinden biri ile salonun kenarında oturup olanları izlediğimi hissettim, betimlemeler mükemmeldi. Bu kitap bana insanın benliğinin ne kadar önemli olduğunu öğretti. Geçmişte kötü günler geçirdiysek çevremdekilerin bizim yaşadıklarımızı yaşamamasını isteriz ya da dişe diş, kana kan hesabı yapar, başımıza ne geldiyse acısını başkalarından çıkarırız. Bu tamamen benliğimizle alakalıdır. Uğultulu Tepeler'deki insanların benlikleri o kadar farklı ve o kadar ilginç ki kitabı elimden bırakmama fırsat vermediler. Dikkatimi çeken bir kısımda henüz konuşmayı bile bilmeyen bir çocuğa yapılan ırkçılık. Belki de çocukluğumuzdan alışagelmiş olduğumuz durumlar da etkilidir benliğimizde. Uğultulu Tepeler hayatın gerçeklerini anlatan, kesinlikle okunması gereken ve bende her zaman özel olarak kalacak bir kitap.


Uğultulu Tepeler Kitap Alıntıları

Sabahları saat ona kadar yatmamalısınız. Sabah, asıl saat ona gelmeden geçer gider. Saat ona kadar işinin yarısını bitirmeyenlerin, O günkü isteğini bitirebilecekleri kuşkuludur.


Sen de güzel havalarda yanına kitaplar al ve yemyeşil kovuklardan birini kendine okuma yeri olarak seç...


Sen de eğer yediği tokatlar yüzünden, tokadı atana değil de tüm dünyaya küsenlerden olursan, gün gelir sana kötülük yapanlar kadar zalim olursun!


Bizi twitter adresimizden takip etmek için tıklayınız.

Diğer Roman  incelemelerimizi görmek için tıklayınız.

4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

7 yorum

  1. Açık ve güzel olmuş beğendim 👌

    YanıtlaSil
  2. Kendim okumuş kadar hissettim ve sizin sayenizde alıp okuyacağım . Bu paylaşımınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz beni çok mutlu etti teşekkür ederim, iyi okumalar

      Sil

Yorum Gönder

Yorum Formunun altında ''Beni bilgilendir.'' kutucuğunu işaretlerseniz yanıtlarımız size bildirilecektir.
Her türlü sorun ve bilgi amaçlı yaptığınız yoruma cevabımızın sizin e-mailinize gelmesini istiyorsanız “Mail ile Abone Ol” bölümünü aktif etmelisiniz.
En kısa sürede yorumunuza cevap verilecektir.

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri