-->

Bisiklet Hırsızları (1948) Film İncelemesi


bisiklet hırsızları film kapağı

Ladri Di Biciclettte (1948) 


Yönetmenliğini Vittorio De Sica'nın yaptığı realist akımın öncüsü olan Ladri Di Biciclette filminin  incelemesi ile karşınızdayız.

 II.Dünya savaşı sonrası İtalya'nın ne  durumda olduğunu, insanların ne kadar yoksul kaldığını  siyah beyaz görüntüler eşliğinde  izliyoruz.

 Bisiklet Hırsızları filmi, Luigi Bartolini’nin  aynı isimli romanından uyarlanmış.

Bir Kült film olan Bisiklet Hırsızları başta Oscar Onursal Ödülü olmak üzere birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca Neo Realism (Yeni Gerçekçilik) akımının en etkili örneği olarak gösterilir.

Bisiklet Hırsızları Film Yorumum

Bisikleti binmeyi hala çok seviyorum.  Bisiklet Hırsızları diye kült bir film görünce hemen izlemek istedim. Galiba izlediğim en eski film   Bisiklet Hırsızları oldu. 1948 İtalya'sını    görmek  çok başkaydı. 

Günümüz ile 1948  arasında   acayip farklar var . Dünya ne kadar çok değişmiş izleyince daha iyi anlıyorsunuz. İnsanların dertleri - mutlulukları nasıl değişmiş daha iyi anlıyorsunuz.   İzlerken şimdi ki yaşadığımız hayatın ne kadar rahat   olduğunu   daha iyi anladım. 

2000 Sonrası nesil  bence çok şanslı  düşünsenize dedelerimiz ne yokluk görmüşler   ne savaşlar görmüşler....

2.Dünya savaşı sonrası yoksulluk hat safhada ve iş bulmak oldukça zordur. Filmin baş karakteri Antonio Ricci, ailesini geçindirmek için  bir iş  bulmuştur. O işi yapmak için bir bisiklete ihtiyacı vardır. Film böyle başlar ve devam eder .... 


bisiklet hırsızları yağmur sahnesi


Film  bazıları için durağan gelebilir. Filmin tüm Oyuncuları amatör olması filmi daha  samimi bir hale getirmiş.  Bisiklet Hırsızları filminde  sanki oyuncular rol  yapmıyorlar da gerçek hayatlarını kameraya almışlar gibi hissettim.

1948 yılında çekilmiş bu film  tarihi  bir kanıt niteliğinde. 1948 yılının nasıl bir dünya olduğunu merak edenlere bu filmi izlemesini kesinlikle öneririm.

''Her derdin çaresi var , Ölüm dışında.''  

Filmi daha önce izleyenleriniz varsa alta yorum olarak film hakkında görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın. İncelememizi beğendiyseniz   hemen alta ki sosyal medya ikonlarına tıklayarak incelememizi paylaşıp  bize destek olabilirsiniz.

Diğer Film öneri ve incelemelerimiz için tıklayınız.

Bisiklet Hırsızları Film Süresi : 1saaat 30 dakika 

Libereji Film Puanı : 7.7/10

4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

Yorum Gönder

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri