-->

Kar Ve Kaplan Film İncelemesi

 

Kar Ve Kaplan Film İncelemesi

Selamlar herkese! Şu an bu  okuduğunuz inceleme, sizinle sitede paylaştığım ilk inceleme olacak. O yüzden birazcık heyecanlıyım. Umarım incelemem sizlerde bu film için ufacık da olsa bir fikir oluşturur.  
Filmin yönetmeni,  Roberto Benigni aynı zamanda hepimizin yakından tanıdığı Hayat Güzeldir filminin de yönetmenidir. Ve iki filmde de hem yönetmenlik hem de oyunculuk görevlerini üstlenmiştir. Tabii ki yalnız değil! Kendisine filmlerinde  partneri,  gerçek hayatında eşi olan Nicoletta Braschi eşlik ediyor. İkisinin de oyunculukları o kadar güzel ki! Zaten bu oyunculuklarıyla birçok ödülün altına imzalarını atmışlardır. Bu kadar ek bilgiden sonra gelin film hakkında konuşalım biraz. Eğer sizde bu filmi izlediyseniz yahut izlemek istiyorsanız yorumlara bekliyorum hepinizi. 

Bir  kuşun omzunuza konması size nasıl hissettirir? Küçükken kuşların ondan kötü bir insan olduğu için kaçtıklarını zanneden Zehra, yani ben, herhalde mutluluktan kuşla birlikte havaya uçardım. Filmimizdeki karakter Attilio da benzer hislere bürünüyor ama bu heyecanını doğru kelimeleri seçemediği için insanlara aktaramıyor. Ve o zaman farkında olmadan kelimelerin büyülü dünyasına giriş yapıyor. Ve o kuş Attilio için yeni bir yaşamın kapısını açıyor. Şairliğe bir kuş sayesinde giriş yapan insanın  bizlere sunulan hikayesinin ince ruhlu olmamasını nasıl bekleyebiliriz ki? Nitekim bizi yanıltmıyor bu beklenti.

Tabii ki film boyu toz pembe bir yaşantı  karşılamıyor bizi. Savaşın yıkıcılığı ve savaşın getirdiği o büyük çaresizlik gözlerimizin önüne birer birer seriliyor. İnsanların en temel hakkı olan yaşam ve onun yanında barınma hakkının da elinden zalimce  alınması, ilaç bulunamaması ve bunun çözülmesi için çabalayan Attilio. Ekranınız  bu müthiş çaba karşısında bulanıklaşabilir ama korkmayın  gözünüzü kapatıp açtığınızda geçiyor sadece göz yaşı birikmesine bağlı oluşan bir bulanıklık bu.( Klasik Türk çözümü bu her yerde geçerlidir. ) Sanırım filmin bir yan etkisi bu. 

Filmden kesitler

Bir savaşın ortasında çaresiz kaldım. Kendime benzettiğim harabe binaların arasında oradan oraya  koşturuyorum. Bir çare bulabilmek adına koştuğum her anda yeni çaresizliklere çarpıyorum. Ama her şey Vittoria için değer. Bunlar benim filmi izlerken içimden geçenler.   Filmin ismi bile garip bir his uyandırmıyor mu sizce de? Kar ve kaplan... Olması zor olan bir durum karşısında hissettiklerini karşılayan bir isim bence. 

Haa unutmadan bir oyuncumuzu da övmem lazım yoksa ayıp etmiş olurum valla. Deve kardeş, sana da filme sunduğun katkılarından dolayı minnettarız. O ne Oscarlık performanstı ya! 

Filmden kesitler

Filmden alıntı yapmak istediğimde o kadar çok seçenek çıktı ki karşıma. Hepsi de hayır beni yaz siteye diye isyan ettiler. Neden böyle oldu peki? Çünkü filmde geçen repliklerin çoğunu alnıma yapıştırıp gezesim geldi. 

Neden savaşlar oluyor biliyor musun? Çünkü dünya insansız başladı ve de onsuz bitecek.

 Gel gelelim bu filmin hissettirdikleri benim çektiğim bir fotoğraf olsa ne olurdu? Böyle bir fotoğraf olurdu:

Film hakkında hissettiklerimi aktaran bir fotoğraf


 Son olarak filmi izlemenizi tüm içtenliğimle sizlere tavsiye ediyorum. Umarım ki izlediğinizde beğenirsiniz, düşüncülerinizi benimle paylaşmak isterseniz de şayet  buradayım!  Kendinize iyi bakın, bir sonraki paylaşımda görüşmek üzereee! 💕


Filmin Süresi: 1 Saat 54 Dakika

Yönetmen: Roberto Benigni

Ülke: İtalya  

Diğer film incelemelerimiz için Tıklayınız  

Bizi Twitter' dan takip etmek için Tıklayınız 

4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

4 yorum

  1. Fazla duygulandım... Hayat Güzeldir'i senin sayende izlemiştim, bunu da senin sayende izleyeceğim umarım... Siteye inceleme atacağını öğrendiğim an içimde uçuşan kelebeklerden bahsetmeme gerek yok sanırım. Hoş geldin, iyi ki geldin... Daha sık inceleme atman dileğiyle. Cümlelerin kalbimi ısırtıyor, seni çok seviyorum. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, güzelim.. Bu yorumun da benim kalbimi ısıttı tıpkı varlığının her daim yüreğimi ısıtması gibi. Umarı beğenirsin. Seni çok seviyorum,birlikte nice gönderilere...

      Sil
  2. Ellerine sağlık. Buraya, birbirinden güzel çiçekler bırakıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Ve aynı şekilde bir sürü güzel çiçekler bırakıyorum...🌺

      Sil

Yorum Gönder

Yorum Formunun altında ''Beni bilgilendir.'' kutucuğunu işaretlerseniz yanıtlarımız size bildirilecektir.
Her türlü sorun ve bilgi amaçlı yaptığınız yoruma cevabımızın sizin e-mailinize gelmesini istiyorsanız “Mail ile Abone Ol” bölümünü aktif etmelisiniz.
En kısa sürede yorumunuza cevap verilecektir.

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri