-->

Buffet | Bir Amerikan Kapitalistinin Yükselişi İncelemesi

 

buffet bir amerikan kapitalistinin yükselişi kitap kapagı

Buffet | Bir Amerikan Kapitalistinin Yükselişi       -Roger Lovenstein-

Merhaba  arkadaşlar, bugün yatırım dünyasının efsane ismi olan Warren Buffet'ın biyografi kitabı Buffet | Bir Amerikan Kapitalistinin Yükselişi kitabının incelemesini gerçekleştireceğiz.

Kitabın içeriği  Buffet'ın biyografisinden ibaret değil. İçerisinde Warren Buffet'ın yatırım stratejisi ve olaylara bakışını görüyoruz.

Kitap Roger Lovenstein tarafından yazılmış. İlk baskısını 1996 yılında yapmış. 

Türkçe çevirisini ise Levent Cinemre yapmış ve Scala Yayıncılık tarafından  kitap basılmış. Buradan Scala Yayıncılığa ve Levent Cinemre'ye teşekkürlerimi sunarım.  

İnceleme İçeriği : 

-Buffet | Bir Amerikan Kapitalistinin Yükselişi Yorumu

-Buffet | Bir Amerikan Kapitalistinin Yükselişi İncelemesi 

-Buffet | Bir Amerikan Kapitalistinin Yükselişi Kısa Özeti

Buffet | Bir Amerikan Kapitalistinin Yükselişi Yorumu

Kitap oldukça uzun bir kitap. Kitabın akıcılığı zaman zaman bozulsa da genel anlamda sıkılmadan kendini okutturuyor. Bazı bölümlerde detaylara boğulmuş. Fakat borsaya yatırım yapıp Warren Buffet'dan bihaber yatırımcı olmamak için bu kitabı  mutlaka okumanızı öneririm. Sonuçta Warren Buffet  sadece borsa ile dünyanın en zengin adamı olmayı başaran tek kişi.

Kitabı bitirdiğiniz de  Warren Buffet'ın yatırım stratejisini öğrenmiş olacaksınız. Sırf bu sebep için bile  bu kitabı kesinlikle okumalısınız.

Kitabın tek eksik yönü ,1994 yılına kadar ilerlemesi. Buffet'ın son 25 yıllık  kariyeri yer almıyor. Fakat  Buffet'ın doğumdan itibaren tüm hayatını tüm detayları ile kitapta yer alıyor. 

Buffet | Bir Amerikan Kapitalistinin Yükselişi İncelemesi

Buffet | Bir Amerikan Kapitalitalistinin Yükselişi   her ne kadar yatırım kitabı olsa da  asıl olarak bir biyografi kitabı  . O yüzden Akıllı Yatırımcı gibi  saf bir yatırım kitabı değil. Bunu unutmamak gerek. Yani kitabı okurken Buffet'ın karakteri özel hayatı vb. ayrıntılara da  yer veriliyor.

Warren Buffet, yatırım dünyasının efsane ismi olsa da  o  da bir insan ve hiç birimiz mükemmel değiliz.  Warren'da yatırım yaparken hata yapıyor. Hatalarından   ders almasını da  çok iyi biliyor. Kitabı okurken  Buffet'ın yaşadıklarından   biz de dersimizi alıyoruz.

Kitap Buffet'ın ailesi,arkadaşları ve yardımcıları ile yapılan söyleşilerden  ve Buffet'ın yatırımcılarına gönderdiği mektuplardan oluşturulmuş.

Warren Buffet, yatırım yaptığı 40 yıl boyunca bir kez olsun endeksin gerisinde kalmamış.

1956  yılında Buffet'a 10.000  dolar yatıran bir kişi bugün 80 milyon dolarlık servete sahipmiş.

Warren Buffet'ın   en belirgin özellikleri sabır, disiplin ve mantık ile yatırım yapmak.

Buffet, milyoner olsa da  sıradan bir insan gibi yaşamaya devam etmiş ve çocuklarına şımarmasından korktuğu için ekonomik destek sağlamaktan geri durmuş.

Buffet'ın babası bir broker ve kongre üyesiymiş. Bu sebeple Buffet erken yaşta borsa ile tanışmış. Buffet 5 yaşından beri  para ile ilgilenmeye başlamış. 

Buffet 11  yaşında ilk  hissesini almış. Buffet Hisseyi 38 Dolardan almış daha sonra hisse ani bir düşüşle 20 dolara düşmüş. Buffet, hisseyi satmayıp beklemiş ve hisse 40 dolara çıkmış ve Buffet hisseyi satmış. Fakat hisse bir süre sonra 200 dolara çıkmış. Buffet daha 11  yaşındayken bu sayede borsadan ilk dersini almış.  Sabırlı ol !!

Buffet, 13 yaşında  her sabah 500 tane gazeteyi dağıtıyormuş. Kazandığı para ile 14 yaşında 1200 dolara  Nebraska da  bir çiftlik satın almış.

Buffet, çocukluğunda bol bol iş dünyası ve ekonomi kitaplarını okumuş. Arkadaşları arasında fotografik hafıza sahibi ve  kitap kurdu olarak tanınıyormuş

Gençliğinde Benjamin Graham ile tanışmış. Benjamin Grahamdan ders alan Buffet,  Graham ile kendini bulmuş.  

Graham'sız yatırımcılık , Marx'sız Komünizm gibidir.

                                                                     Warren Buffet 


Size Wall Street'te zengin olmanın sırlarını anlatacağım.Kapıları kapatın. Herkes korkak Davrandığı zaman açgözlü,herkes  açgözlü davrandığı zaman da korkak olmaya çalışın.

                                                                                                                      Warren Buffet 


Buffet | Bir Amerikan Kapitalistinin Yükselişi Sayfa Sayısı : 436

Buffet | Bir Amerikan Kapitalistinin Yükselişi kitabını satın almak istiyorsanız tıklayınız.

Scala Yayıncılık'ın yayınladığı diğer kitaplar için tıklayınız.

Diğer Ekonomi/Borsa/Yatırım  ile ilgili kitap incelemelerimiz için tıklayınız.

Yayınlarımızdan haberdar olmak isterseniz  mail yoluyla abone olabilir veya Twitter adresimizden bizi takip edebilirsiniz. 

Bize destek olmak isterseniz hemen alttaki sosyal medya ikonlarına tıklayarak incelememizi paylaşabilirsiniz. 

Soru ve görüşlerinizi yorum olarak bildirmeyi sakın unutmayın .



4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

Yorum Gönder

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri