-->

Band of Brothers İncelemesi


kardeşler takımı dizi kapagı

Band of Brothers[Kardeşler Takımı]

Merhabalar, bugün 2.Dünya savaşı ile ilgili bir mini dizi olan Band of Brothers (2001)  dizisini incelemesini gerçekleştireceğiz.  6 sene süren 2.Dünya savaşının geride bıraktığı dramatik  anıları birçok yapım işlemesine rağmen 2.Dünya savaşı ile alakalı en çok sevilen dizi olan  Band of Brothers 'ın nasıl biri dizi olduğunu sizlere anlatmaya çalışacağım.

2.dünya savaşı ile ilgili dizi  izlemek isteyenler 10  bölümlük Band of Brothers'ı  izleyebilir.

Band of Brothers, Amerikan ordusundaki 506. Alay'ın 101. Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü'nün anılarını konu edinmiş. Her bölüm başında Easy bölüğünden 2.Dünya savaşında savaşmış ve hayatta kalmış kişilerin o günlere dair yaşadıklarıyla alakalı görüşlerine yer verilmiş. Bazı sahneleri izleyenlere duygu dolu anlar yaşatıyor. Özellikle 9.bölüm de Nazi toplama kamplarını gördüğümüz sahneler gerçekten çok etkileyiciydi. Ayrıca savaşta yaralanmalar  ve savaş sahneleri  öyle kaliteli  yapılmış ki 2001 yılında çekilmesine  rağmen mükemmel olmuş. Dizinin bütçesi ise ,bölüm başı 12 milyon  dolar civarı .Game of Thrones 'dan tanıdığımız Dizinin yapımcısı HBO  diziye  verdiği bütçe ile diziye ne kadar önem verdiği anlaşılıyor.

Band of Brothers Yorumu

Band of brothers   mini dizisinden beklentilerim çok yüksekti fakat tam olarak beğenemedim. Aslında dizi de savaş sahneleri mükemmel , oyunculuklar da gayet güzel fakat  tek problem senaryo. Senaryo beni diziye çok bağlayamadı. 10  bölümlük diziyi  hemen bitirmek istemedim. Bölüm  bitince bir sonraki bölümde ne olacak acaba diye merakım çok olmadı. Canım sıkıldığım zamanlarda açıp izledim , zaten bölümlerin  aralarında çok fazla bağlantı yok. Yine de  savaş sahnelerinin güzelliği  , 2.Dünya savaşı atmosferini iyi yansıtmasıyla  gayet izlenilebilir  bir dizi . Dizi de klasik Amerikan savaş filmlerdeki gibi  tamamen Amerikan propagandası yapan  yapımlarla alakası yok  . Savaşın ne kadar kötü olduğunu   kısmen tarafsız şekilde  işlemiş. Son olarak Band of Brothers 'ın   sırf savaş sahneleri için bile izlenebilecek bir dizi olduğunu söyleyebilirim.


''War is Hell.''

Band of Brothers Libereji Puanı : 7/10

Band of Brothers  Bölüm Sayısı:10

Band of Brothers  Bölüm Süreleri: Ortalama 1 Saat

Bizi Twitter'dan takip etmek için tıklayınız.
Diğer Dizi incelemelerimiz için tıklayınız.

Eğer  Diziyi izlediyseniz,  dizi hakkındaki fikirlerinizi yorum olarak görmek isteriz.

Teşekkürler

4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

Yorum Gönder

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri