-->

Kurtlar Vadisi İncelemesi

 

Kurtlar vadisi kapak

Kurtlar Vadisi 

Merhabalar, bugün Kurtlar Vadisi  Dizisinin incelemesini yapacağız. Sanıldığı gibi  sıradan bir mafya dizisi olmayan bir mafya dizisinden çok daha fazlası olan Kurtlar Vadisi'nin  hala izlenilebilir bir  yapım mı olduğunu  yanıtlayacağız. Diziyle ilgili her ne kadar  üzerinden yıllar geçse de  spoiler vermeden inceleme yapacağız.

Kurtlar Vadisi Yorumum

Kurtlar Vadisi 'ni çok beğendim . Hayatımda hiç Kurtlar Vadisi izlememiş birisi olarak   Türk Dizi  tarihinin kült yapımlarından olan Kurtlar Vadisi'ni izlemeye karar verdim. Milyonları bu diziye bağlayan ne olduğunu , neden bu kadar çok sevildiğini izleyince anladım. İzlemeyen herkese mutlaka  izlemesini öneririm. 

Kurtlar Vadisi ilk 30 -40 bölümü soluksuz hızlıca izledim. Daha sonraları  biraz dizi durgunlaştı. 55-70 bölüm arası biraz daha dizi eski  tadını  vermese de  kendisini bir şekilde izlettirdi. Dizinin sonuna doğru tekrar bir ivmelenme yakaladı  ve diziyi bitirdim.

Kurtlar Vadisi İncelemesi

Kurtlar Vadisi ilk olarak 15 Ocak 2003 'te yayına başladı. Toplam  97  bölümden ,4 sezondan ibaret. Bölümler genellikle ortalama 1 saat civarında. 

Dizi  her ne kadar  bölüm başında  belirtigi ''Gerçek kişi ve kurumlarla ilgisi yoktur. Dizi tamamen hayal ürünüdür.'' dese de  Türkiye'nin görünmeyen gizli yüzüne  ışık tutuyor. Çogu karakter  gerçeklerden esinlenilen  karakterler. Şimdi ki dizilerde göremeyeceğiniz kadar siyasi   bilgi vermekte. Ayrıca  Dizi de  gerçek hayattan kişilerin ismi ara sıra geçmekte.

Kurtlar Vadisi'nde  sözler o  kadar dolu o kadar anlamlı ki  diziye acayip bir seviyeye çıkarıyor. Dizi de  her karakter o kadar güzel işlenmiş o kadar ince ayrıntılarla süslenmiş ki  bazı karakterlere ayrı dizi çekilecek kadar güçlü karakterlere sahip. Mesela Pala, Süleyman Çakır, Arslan bey, Laz ziya, Hüsrev ağa , Karahanlı , Doğu bey ,Abuzer Kömürcü, Tuncay kantarcı - Abidin  , ve daha ismini sayamadığım kadar  kaliteli ve özel karakterlere  sahip Kurtlar Vadisi.

Dizi o kadar seviliyor ki  ''Kurtlar Vadisi Pusu '' 2007 yılından 2016 yılına kadar  devam ediyor.  4 tane sinema filmi çıkıyor.  Hatta  Kurtlar Vadisi Pusu'da ki Muro karakterine ait   ekstra bir film daha çıkıyor.  Son olarak ''Kurtlar Vadisi Unutulmaz Sözler - Diyaloglar (2005)'' adında kitabı bile çıkıyor.  

Dizi de eleştirebileceğim noktalar ise şunlar ; Dizi de  bazen ses bozuklukları mevcut  bazı  bölümlerde müzik çok fazla vb.  ama bu  basit hatalar  sizi rahatsız etmiyor. Güllü ile Abdulhey'e gereksiz ses dublörü yapılması , 3. ve 4. sezonlarda Polat Alemdar'a bazı sahnelerde insanın mantığı almayacak   işlerin gerçekleşmesi .(neyse ki çok fazla değil), 

Dizi de Polat Alemdar'ın müthiş bir evrimine şahit oluyorsunuz. Her şeyiyle bambaşka bir adam oluyor .

Son olarak Kurtlar Vadisi  yabancı  bir dizi olsaydı inanın bugün Kurtlar Vadisi'ni izlemeyen kalmazdı. 

Kurtlar Vadisi Libereji Puanı : 9/10

Kurtlar Vadisi  Bölüm Sayısı:97

Kurtlar Vadisi  Bölüm Süreleri: Ortalama 1 Saat

Bizi Twitter'dan takip etmek için tıklayınız.
Diğer Dizi incelemelerimiz için tıklayınız.

 

4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

Yorum Gönder

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri