-->

Trend Takipçisi Kitap İncelemesi

 

trend takipçisi kitap kapağı

Trend Takipçisi  Kitap İncelemesi

Bu günlerde okuduğunuz her sayfada sorularınıza cevap verecek bir kitaba

ihtiyacınız olduğunu biliyorum. Yeni yazımız da tam bu ihtiyacımıza yönelik:

Trend Takipçisi

 Daha önce birçok Ekonomi-Borsa- Yatırım kitabı  sizlere tanıttım sizlere. Şimdi sıra  Teknik Analiz'in kült kitaplarından olan Trend Takipçisi'nde

Yazı İçeriği: Trend Takipçisi Yorumu, Trend Takipçisi İncelemesi, Trend Takipçisi Kitabından Alıntılar

Trend Takipçisi Yorumu

Belirtmeliyim ki Trend Takipçisi kitabının yatırım stratejisi ,benim bugünkü yatırım stratejimden çok farklı. Öyle olmasına rağmen yatırım yapmaya  farklı bir  pencereden bakmak için bu kitabı okumaya karar verdim.  Farklı fikirlerden de haberdar olmak istedim.  O yüzden Temel analiz yatırımcısı olsanız dahi ufkunuzun genişlemesi açısından bu kitabı mutlaka okumanızı öneriyorum.

Bana göre Temel analiz için Akıllı Yatırımcı ne ise Teknik analiz için Trend Takipçisi aynı nitelikte bir kitap.

Okurken bazı noktalarda kafam allak bullak oldu. Bana göre çok farklı bir  yatırım stratejisini anlatan Trend Takipçisi  kafamı biraz karıştırdı ama  kitabı bitirdiğim de farklı bir strateji ile  nasıl yatırım yapılacağı konusunda  bilgi edindim. Bu benim için  çok değerliydi.

Trend Takipçisi kitabına eleştirim: Bazı bölümlerde sürekli Teknik analizin temel analize göre daha iyi olduğunu birçok kez belirtmesi. Bu da bazen gereksiz  laf kalabalığı oluyor.

Kitapta yer alan ''Büyük Trend Takipçileri'' bölümünde, Trend Takibi ile milyonlar kazanan yatırımcıların  ne kadar  kazandıklarından ve kısa hayat hikayelerinden bahsedilmiş. Bu  bölümü okumak  benim için biraz sıkıcı  oldu. Açıkcası ben başkalarının ne kadar para kazandığıyla ilgilenmiyorum. Benim ilgilendiğim ''Nasıl ?''  para kazandıkları. Kitabın tamamını okuduğumuzda aslında nasıl kazandıklarına da bol bol anlatılıyor.

Trend Takipçisi kitabında  çok hoşuma  giden bir ayrıntı da  satır aralarında değerli insanların  sözlerinden alıntıların yer alması. Bu alıntıların sadece yatırımla ilgili olmaması da ayrıca  güzel olmuş.

Her bölümün sonunda o bölümle alakalı Önemli noktalar bölümü var. Önemli noktalar kısmı, ilgili  bölümün özeti niteliğinde bilgiler veriyor..

Trend Takipçisi İncelemesi

Bu bölümde Trend Takipçisi kitabından alıntılar yaparak sizlere biraz olsun kitabın içeriği hakkında bilgiler vereceğim. Unutmayın ki  burada yazılanlar, kitapta okuyacaklarınızın yanında ''devede kulak'' olacak. Kitabı bir okyanusa benzetecek olursak burada ki bilgileri havuzdur.  O yüzden  Teknik Analizin, kült kitaplarından olan Trend Takipçisi kitabını mutlaka alıp, okumalısınız. 

✔ Trend Takipçisi de olsanız uzun vadeli  yatırım  yapmalısınız. 

✔Trend Takipçisi yatırımcı değildir. Trend Takipçisi al sat yapar. 

Trend takipçisi piyasanın ne yapması gerektiğini tahmin etmeye çalışmaz. Piyasaya uyum sağlamaya çalışır.

✔Alım satım yapmak birçok defa kaybeden pozisyonda kalmayı kabul etmektir. Trend Takipçisi bilir ki   tek bir Trend sayesinde  o kayıplarından fazlasını kazanır.

✔Trend Takipçisi teknik analizle işlem yapar. Teknik analizin  temel analize göre en büyük avantajı piyasa isminden bağımsız her piyasada yatırım yapabilmesidir. Teknik analizde piyasa isminin herhangi bir önemi yoktur.

✔Trend Takipçisinin ilk kuralı kaybedeni sat kazananla yoluna devam et.  Temel analiz de ise kaybeden pozisyon kolay kolay satılmaz  hatta bu bir alım fırsatı olarak görülür ve  piyasadan alım yapılır.
 ✔Trend Takipçiliğinde de  portföyünüzü bol  bol çeşitlendirmelisiniz.

✔Yatırımcıların çoğu boğa piyasasında kazanırken  Trend Takipçileri ayı piyasalarında da  kazanmayı amaç edinir. 

✔Trend Takipçisi kazanan pozisyonu kolay kolay kapatmaz . Kar hedefi yoktur. Trendi  izler ve ne zaman trend bozulur, trend  tersine döner o zaman pozisyonu kapatır. 

Trend Takipçisi kaybeden pozisyonu  kendi belirlediği  kayıp oranına geldiğinde mutlaka  pozisyonu kapatır. Baştan koyduğu kurallara sıkı sıkıya bağlı kalır.

✔Trend Takipçisi de olsanız uzun vadeli yatırım düşünmelisiniz. Kısa vadeli günlük al -sat yapmak  hem sizi yorar hem de  elde ettiğiniz getiri  bu uğraşa değmez. Hatta  günlük al-sat ile büyük ihtimal para kaybedeceksiniz.

✔Unutmayın ki Trend Takipçisi  olan birçok yatırımcı da iflas etmiştir. Trend Takipçisi olmanın altın kuralları vardır. Kitapta da bol bol hangi noktalara  dikkat edilmesi gerektiği anlatılıyor.

✔Başarılı alım satımcılar hayatının  değerini çok iyi bilir . Sürekli  ekran başında grafik seyretmekle vakit kaybetmezler.  Kısa vadeli düşünmedikleri için  geceleri  uykuları kaçmaz.

Unutmayın ki Alım satım sıfır bakiyeli bir oyundur. Eğer birileri kazanıyorsa, birileri kaybetmek zorundadır.

Trend Takipçisi Kitabından Alıntılar

Hiç bir şeyi riske etmezseniz, daha fazla riske girersiniz.  -Erica Jung

Dünyadaki sorunların en büyük nedeni, aptal insanların her şeyden fazlasıyla emin olmaları, zeki olanlarınsa çok fazla kuşku duymasıdır.  - Bertrand Rusell

Kaybetmeye  katlanabileceğinizden fazlasını riske atmayın . -Ed Seykota


Bu değerli eseri Türk yatırımcısına kazandıran Scala Yayıncılık yayınevine teşekkürlerimi iletiyorum. Ekonomi- Borsa - Yatırım ile alakalı  kitapları  satın almak isterseniz Scalakitapci.com  sitesini ziyaret edebilirsiniz. Trend Takipçisi kitabını satın almak isterseniz Scalakitapci.com|Trend Takipçisi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Libereji, Ekonomi - Borsa - Yatırım kitap incelemeleri için  tıklayınız.

Trend Takipçisi Sayfa Sayısı : 514

Not: Trend Takipçisi aslında 362 sayfa devamında  ekler bölümü var.  Bu bölümlerde çokca grafikler var. Trend Takibini kullanan yatırımcıların portföy grafiklerine yer verilmiş. Kısa kısa metinler var . 362 ' den sonra çok hızlı okursunuz yani

Bu incelememizi beğendiyseniz  alta ki sosyal medya ikonlarına tıklayarak yazımızı paylaşabilirsiniz. 
İnceleme veya kitap hakkında görüşlerinizi yorum olarak belirtmeyi sakın unutmayın.
Sağlıcakla kalın .

4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

Yorum Gönder

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri