-->

Bilinçaltı İncelemesi

 

bilincaltı  cinsellik üzerine üc deneme

Bilinçaltı-Cinsellik Üzerine Üç Deneme

Merhabalar , bu hafta Sigmund Freud'un Bilinçaltı Cinsellik Üzerine Üç Deneme kitabını inceleyeceğiz. Uzun zamandır Freud okumak istiyordum , o yüzden  Bilinçaltı  kitabıyla  ilk  defa Freud okumaya başladım. Kitabın bazı kısımları  özel  tıbbi terimler olsa da genel anlamda basit bir dili vardı. 

Bilinçaltı Yorumu

Bilinçaltı kitabını okurken hiç sıkılmadım  . Freud kitapta sürekli merak  uyandırmayı başarmış. Bilinçaltı çok ilginç bilgiler içermekte. bazı bilgileri Okuduğunuzda  gerçekten oha diyorsunuz :)

Ben kitabı beğendim . Freud okumak isteyen , Cinsellik üzerine  bilgiler öğrenmek isteyen  keyifli vakit geçirmek isteyen kişilere okumasını tavsiye ederim .  Ayrıca kitap 92 sayfa  son 14 sayfası  notlar ve kaynaklardan oluşmakta. O yüzden bir oturuşta bile bitebilecek bir kitap .

Bilinçaltı'nı okurken bazı zamanlar güldüm bazı zamanlar şaşırdım bazı zamanlar  iğrendim fakat  eğlenceliydi 

Freud'un aykırı fikirleri de var okurken  şaşırabilirsiniz

Şimdi de  Bilinçaltı-Cinsellik üzerine üç deneme 'nin içeriğinden bahsetmek istiyorum .Kitabın ne anlattığını merak edenler için

Aşağıda Freud'un  kitapta belirtiği fikirlerini açıklayacağım . Bilgilerin doğruluğu ya da  yanlışlığı üzerinde durulmadan sadece Freud'un fikirlerini belirteceğim.

Bilinçaltı  İçeriği- Bilinçaltı Ne Anlatıyor ? -Bilinçaltı Özeti

Eşcinsellik  nedir ? doğuştan mıdır ?,  biseksüellik nedir ? , pedofili olanların özellikleri  nelerdir ?  , Sadizm  ve mazoşizm nedir ? ,Bebeklerde ve çocuklarda  doğuştan cinsellik var mıdır yoksa ergenlik ile beraber mi kazanmışlardır ?   , Ergenlik nedir ? ,cinsel  yönelimler ve sapıklıklar doğuştan mıdır ?  bu gibi daha  birçok soruyu Freud  cevaplamaya çalışmış


Freud diyor ki bazı eşcinsellik durumları doğuştan olduğu gibi    çevresel  etkilerinde etkileyebileceğini  söylüyor. mesela diyor ki eşcinsellerin birçoğunda   cinsel teşvik veya yasaklamaya maruz kaldığını bu sebeple eşcinsel olanların olduğunu söylüyor.
garip bir şey daha söylüyor diyor ki hipno telkin yöntemiyle eşcinsellik ortadan kaldırılabilir diyor .
Freud diyor ki  çocukları cinsel obje olarak görenler genellikle korkak, cılız ,aciz ve iktidarsız kişilerdir.
Freud libidonun iğrenme güdüsünü ortadan kaldırdığını söylüyor.
Freud diyor ki  uygarlıkla beraber gelişen  bedeni örtme cinsel merakı uyandıran unsurlardan biridir diyor.
Freud diyor ki cinsel baskılanma sonucu kişi enerjisini farklı yönlere yönlendirip sapık olma ihtimali artar diyor . 
Bebeklerin parmak emmesini cinsel bir  gösterge olarak görüyor  .
hatta diyor ki parmak emmenin engellendiği çocukları ileriki yaşlarda  sürekli öpme isteği duyan sapık  bir kişiliğe sahip olma ihtimalini artırdığını  söylüyor  veya sigara içmeye   eğilimli olabilir diyor..
 Freud Diyor ki ,Bebeklerin dışkılarını istemli olarak tuttuklarını  ve  bu acıdan zevk aldıklarını  söylüyor .
Freud diyor ki Küçük çocuklar utanma duyusunu  geç kazanırlar  ve o yıllarda vücudunu sergilemeyi hatta cinsel organını göstermekten büyük zevk duyduklarını söylüyor . 
Küçük çocukların popolarına ceza niyetine vurmanın   çocukta saldırganlık kişiliğini öne  çıkardığını söylüyor 

Eğer küçük bir çocuk  ebeveynlerini  uygunsuz pozisyonda gördüğünde düşündüğü şey  bu etkinliğin güç veya üstünlük göstergesi olarak algılamakta ve ileri ki yaşlarında sadist bir kimlik kazanabileceğini söylüyor.

 Erkek çocukların annelerini , kız  çocukların ise babalarını  daha çok sevme sebebi onlara karşı  cinsellik hissettiği için bunu yapıyor diyor.
ayrıca erkek çocukları Annelerini babalarından kıskanma sebebi de  bu yüzden diyor.
Ve ekliyor diyor ki Erkek çocuklar ergenlik sonrası  ilk  sevgilisinin Annesine benzemesini ister diyor . aynı şekilde kız çocuğu içinde durum geçerli . 
Genç bir erkeğin ilk ciddi aşkının  olgun bir kadına , Genç bir kızın da donanımlı ve orta yaş bir adama  aşık olurlar diyor bunun sebebi de daha önce belirtiğim gibi  erkek çocuğunun  annesine benzer birisini  kız çocuğunun da   babasına  benzer birisini aramasından dolayı olduğunu düşünüyor
Ergenlikte ebeveyn otoritesine karşı  çıkamayan kişiler  ömür boyu ailesine bir çocuk gibi bağlı kalma içgüdüsünde ve  evlendiğinde sevgi açlığı hissedeceklerini söylüyor  . Bu durumun genellikle kız çocuklarında daha çok görüldüğünü ve  bu tür  çocukların evlilik  hayatlarında sorunlar yaşayabileceğini  söylüyor. Bu tür kişiler genellikle soğuk bir eş ve cinsel  hissizlik yaşarlar diyor. Hatta bir kısmının daha da ileri gidip   cinsel yaşamın gerçek istekleri karşısında isteksizlik yaşayabilirler diyor. böyle yetişmiş kız çocukları Aşırı sevgiye ihtiyaç gösterirler ve  kızlar aynı oranda korkuya kapılır bu yüzden  aseksüel bir  ideal sevgi arayışına girerler diyor . 
Eşcinsellikle ilgili diyor ki toplumda eşcinsel insanların  ayıp olarak  görülmediği toplumlarda eşcinsellik yöneliminin artığı bir gerçek diyor  .


Diğer Psikoloji kitap  incelemelerimiz için Tıklayınız. 
Bizi twitter'dan takip etmek için Tıklayınız.

Bilinçaltı kitabı şöyle bitiyor ;

'' Sonuç olarak, cinsel bozukluklar  üzerine yaptığımız araştırma, cinselliğin biyolojik süreci hakkında henüz yeterli bilgiye sahip olmamamız nedeniyle bizi cinselliğin patolojik veya normal doğasını açıklayan  tatmin edici bir sonuca ulaştırmadı .''

Bilinçaltı Sayfa Sayısı : 106 

NOT: kitap boşluklu bir yapıya sahip ayrıca son 14 sayfası kaynakça ve notlar bölümü  82-92 arası ise kitabın özeti mevcut .


4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

Yorum Gönder

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri