-->

İçimdeki Deniz Film İncelemesi

 

mar adentro

İçimdeki Deniz- Mar Adentro

Merhaba arkadaşlar, bugün kült bir dram  filmi olan İspanyol yapımı  Mar Adentro ( İçimdeki Deniz)  filmini inceleyeceğiz. 

Baştan söyleyeyim , film de  aşırı içten oyunculuklar var . Hatta Ojavier Bardem filmdeki müthiş oyunculuğuyla Venedik Film Festivali'nde '' En iyi erkek oyuncu'' ödülünü almış.

Mar Adentro (İçimdeki Deniz) Yorumu

 Film biraz yavaş başlasa da 40-45  dakika sonra  film  sizi  kendisine bağlıyor. Bir dram filmi olsa da  bazı sahneler  yüzünüzde tebessüm bıraktırıyor . Bana göre Mar Adentro ( İçimdeki Deniz)   dram sevenlerin çok beğeneceği bir film olmuş. kısacası ben filmi çok beğendim. 

Mar Adentro (İçimdeki Deniz) İncelemesi

Filmin baş karakteri Ramon, 26 yıldır yatalak bir hasta. Ramon, boyundan aşağısı felç durumda bir hasta . Ramon 20 yaşında   denize atlarken boynu kırılıyor ve hayatını  felçli olarak devam etmek zorunda kalıyor.

Ramon'un  tek bir istegi var . 

Kendisi ölmek istiyor !!!!!

 Fakat felçli olduğu için intihar edemiyor. Bazı ülkelerde yasal olan bazı ülkelerde yasaklanan, Hekim Yardımlı İntihar  yöntemiyle bu dünyadan ayrılmak istiyor.  İspanya'da bu durum yasadışı olduğu için Ramon  mahkemeye başvuruyor  ve olaylar gelişiyor. 

Devamında  neler olduğundan bahsetmeyeceğim. 

Şimdi şundan bahsedeyim. Hekim Yardımlı İntihar nedir ?  

Bir örnekle açıklayayım: insanı kısa sürede  öldüren zehirli bir  içeceği intihar etmek isteyen  kişinin  kendi rızasıyla  pipet ile beraber önüne konulması ve  kişi yine kendi isteğiyle o zehirli içeceği içmesi. 

Başka bir örnek vereyim , kişinin eline bir dügme vb. tuş konulup kişiye bu tuşa bastığında kişinin kendi belirlediği yöntemle  öldürüleceğini söylenmesi ve kişi yine kendi rızasıyla o  düğme vb.  tuşa basması.

Hekim Yardımlı İntihar ile en çok karıştırılan durum ise Ötenazi. İkisinin arasında  basit bir fark var.

 Ötenazi,  bir kişinin veya bir hayvanın yaşamını, yaşamlarının dayanılamayacak durumda olarak algılanması sebebiyle, acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yaparak, yüksek dozda ilaç vererek veya kişiyi yaşam destek ünitesinden ayırarak sonlandırmak.

Fakat ikisi arasındaki fark şu Ötenazi de ölüm kararını hasta vermez, veremez. Hekim Yardımlı İntihar da ise  ölüm kararı tamamen kişiye aittir.

Ben de bir tıp öğrencisi olarak. Eğer ki Ramon'un bu isteğine karar yetkisi  bende olsaydı ne karar verirdim diye düşündüm.  Gerçekten çok zor bir karar.  Normal bir insan  istediği zaman  intihar edebilir. Fakat boyundan aşağısı felçli bir insan ölmek istese bile kendisini öldüremez.

 Bir yandan  Ramon'un bu isteğine saygı gösterip bu isteğini kabul etmek istiyorum. Bir yandan bu durumun doğru olmadığını düşünüyorum. Anlayacağınız inanılmaz kararsız kalıyorum. Ama şundan eminim diyelim ki ileride Türkiye'de Hekim Yardımlı İntihar yöntemi yasal olmuş olsa  ve bir hastam benden Hekim Yardımlı İntiharı talep etse . ben bu işlemi kesinlikle yapmazdım,yapamazdım. 

Filmi izlediyseniz veya izleyeceksiniz  şu soruya cevap vermenizi istiyorum.  

eğer  siz karar verseydiniz ne karar verirdiniz ?    sorusunun cevabını yorum olarak belirtmenizi talep ediyorum.

Ramon hayatında anlam bulamıyor. Yaşamaya değer  görmüyor.  Filmi izlerken daha önce incelemesini paylaştığım İnsanın Anlam Arayışı kitabı aklıma geldi.  Her insan hayatını devam ettirebilmesi için  hayatında bir anlam  bulmalı. İnsan  hayatının anlamını ne zaman  kaybederse işte o zaman  insan intiharı düşünüyor. Vaktinizi ayırıp bu değerli kitaba göz atabilirsiniz.

Diğer Film İncelemelerimiz İçin Tıklayınız.

İncelememizi beğendiyseniz ve bu  kült filmden başkalarının da haberdar olmasını isterseniz altta ki bağlantı butonlarından ilgili platformlarda paylaşabilirsiniz.

Mar Adentro (İçimdeki Deniz) Süresi :  2 Saat 5 Dakika 

Mar Adentro (İçimdeki Deniz)  Libereji Puanı : 8/10

4 Tane Benzer Gönderi Alttadır

2 yorum

  1. En kısa zamanda izleyeceğim önerin için teşekkürler . İncelemene sağlıık. Soruna gelecek olursak da ben yapamazdım sanırım. Çok zor bir durum ya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu daha yeni gördüm. benim önerimle izleyeceğini duymak beni çok mutlu etti..
      gerçekten çok zor bir durum :(

      Sil

Yorum Gönder

Yorum Formunun altında ''Beni bilgilendir.'' kutucuğunu işaretlerseniz yanıtlarımız size bildirilecektir.
Her türlü sorun ve bilgi amaçlı yaptığınız yoruma cevabımızın sizin e-mailinize gelmesini istiyorsanız “Mail ile Abone Ol” bölümünü aktif etmelisiniz.
En kısa sürede yorumunuza cevap verilecektir.

Tüm Hakları Saklıdır © 2020-2021

Libereji | Kitap -Dizi - Film İncelemeleri